tiistai 19. elokuuta 2014

Mäskisämpylät 10 kpl


Sahdin valmistuksesta ylijäävä mäski sopii erinomaisesti sämpylöiden leivontaan. Sahdin valmistuksesta voit lukea täältä.

50g sulatettua voita
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sahtimäskiä
5-6 dl vehnäjauhoja

Leivontaan: jauhoja

Sulata voi ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä voisula ja maito. Murenna hiiva kulhoon, ja lisää vähän maito-voi-seosta niin, että hiiva liukenee. Lisää loppu neste, suola ja sahtimäski. Sekoita, ja lisää jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

Leivo taikinasta 10 sämpylää jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät pellille ja kohota liinan alla 20-30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225C uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan lämpiminä voin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti